Мрежата: Лъжа е, че намерените машини са за резервни части. Рашков, кажи си кого обслужват!

Общество

 64 Четения

Вълна от реакции в социалните мрежи предизвикаха поредните открити 199 машини за гласуване с неизвестна цел и произход, които се появиха снощи в столицата. Устройства се оказаха в склад в бившето Висше военно-транспортно училище „Тодор Каблешков“ в столичния район „Слатина“. ЦИК също бяха напълно изненадани от наличието на тези нови 199 машини и посочиха, че са уведомили вътрешния министър на Румен Радев Бойко Рашков за казуса.

Припомняме, че стотици несертифицирани машини бяха намерени и  в различни складове на територията на града, като общата им бройка към момента е около 600. Според потребителите на социалните мрежи обяснението на „Сиела Норма“, че устройствата са внесени в България с цел резервни части не отговаря на истината, защото са отпечатани милиони бюлетини, които съгласно Изборния кодекс заменят машините, ако гласуването се окаже невъзможно с устройствата. Според общото мнение, машините се съхраняват с определена цел и обслужват определени политически партии.

Ето и част от коментарите: 

Десислава Атанасова:

Защо са необходими 603 машини за резервни части, след като са отпечатани милиони бюлетини, които съгласно ИК заменят машините, ако гласуването се окаже невъзможно с тях?

 

Александър Урумов:

Пълна лъжа е обяснението, че намерените машини са за резервни части – защото Изборният кодекс забранява ремонт на машината по време на вота. Ако устройство се повреди, се минава веднага на хартиено гласуване – както се случи на последните избори във Велико Търново.

Соня Колтуклиева:

Не е ли интересно това, кажете?! Грандиозен скандал за никнещите като гъби след дъжд машини за гласуване! ЦИК и СИЕЛА се карат като търговки на Женския пазар. Арман Бабикян казва – няма проблем. Христо Иванов казва – няма проблем. “Има такъв народ” – не казва нищо. Кого обслужват скритите машини?

Кристиан Вигенин:

Проверете си мазетата и гаражите, „Сиела“ може и у вас да е складирала машини за гласуване…

Виктор Димчев:

Още 200 нелегални изборни машини.

Още 200 погубени от пандемията души.

Личи си, че ни управлява изтребител.

Борислав Цеков:

Не знаех, че „Села Норма“ била благотворителна организация. Да похарчат близо 3 млн от джоба си за машини „за резервни части“. Хвала!  

1 thought on “Мрежата: Лъжа е, че намерените машини са за резервни части. Рашков, кажи си кого обслужват!

  1. Хора, защо го правите всичко това? Новите кандидати да не би да са извън земно чисти ! Държавата е една , както и семейството е едно ! Защо да страда народа така както децата страдат при неразбирателство в къщи! Засрамете се! Като че война се стягате да отивате ! Възрастните хора няма да гласуват – едни умряха , а други се срамуват да застанат пред машините, защото смятат че няма да се справят и ще се изложат! Защо давате народните пари за машини без да сте питали народа иска ли ги!?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *