Мрежата след записаното интервю на Петков: Правосъдна реформа не е да сложиш „правилните“ хора в прокуратурата

Анализи

 1,484 Четения

Десислава Атанасова

Меморандум е различно от мораториум.

„Слагането“ на хора в прокуратурата и кпконпи  е различно от  реформа.

Лидерството е различно от заповед, влизаща в сила след 40 дни.

Александър Костов

Не искам да се заяждам, ама българският и английският на Сергей Станишев, който е роден в Украйна, и е завършил Московския държавен университет, са в пъти по-добри от българския и английския на „за вас г-н Петков, но за мен – просто Киро“, който е роден в България и е учил две години в Харвард.

Лили Друмева

Не ми е коледно!

Разбрах, че в Харвард на мода е Маркс!

Но Маркс не може да ми обясни как недоразумение като Кирил Петков може да бъде министър-председател на България! За 32 години имахме всякакви, но толкова посредствен, неподготвен и елементарен човек премиер – трудно е да се осмисли! Гледах „Панорама“  и мисля, че стана пределно ясно за всички кой и как ще ни управлява! Посредствеността, блатото, планктона, очевидно са в пъти повече от мислещите и отговорни хора! Улицата, тълпата си го избра, помогнаха им тези, които имат интерес от такова управление!

Със сигурност няма да изтърпим дълго!

Лека нощ!

 

Александър Ненков  

Живеем в демократична държава, в която има т.н. “Разделение на властите”. В нея всеки има право да харесва или не когото и да било, но министър председател НЯМА никакво, ама никакво право да изрече следните думи: “Нашата задача е да сложим правилните хора в прокуратурата”, независимо какво му е отношението към главния прокурор!

П.п. Който разбрал, разбрал

Георги Драганов

Ден 4 на новата власт.

Настоящият министър-председател, г-н Кирил Петков, ни изненада с незнанието си, че в България има два моста над река Дунав. Мнозина приеха това с насмешка или с разбиране – нов е, още се учи. Само че той не е нов в политиката и такова разбиране не му се полага. Припомням, че той бе, макар и в нарушение на Конституцията, на поста министър на икономиката между май и септември.

Дунав мост 2 е дългогодишна мечта на много българи, сухопътна връзка с Румъния и една от основните със Западна Европа по Общоевропейски транспортен коридор ІV. Мостът е завършен 2013 г. и във връзка с него върви рехабилитация и строителство на пътища към Видин, с цел подобряване на търговските връзки. Абсолютно невероятно е някой да е бил министър месеци наред и да не е било обсъждано пред него или с него многократно, по много поводи, какво, къде и как се върши или трябва да се свърши от повереното нему министерство във връзка с този мост. Единственият вариант е този човек да е покъртително разсеян и да забрави за толкова значим обект, сравним по важност за икономиката ни с пристанище Варна или летище София, или просто е блеел някъде, докато са му говорили какво трябва да се върши.

Добре, че утре започват почивните дни и няма да имаме нови изненади.

Ден 4 от 100.

Николай Бареков

Търси се учител по Родинознание и История за 4-5 клас за премиера Киро Петков!

Димитър Стоянов

Първо участие на министър-председателя Кирил Петков в „Панорама“ по БНТ. Няколко акцента:

1. Премиерът не прави разлика между меморандум и мораториум

2. Визията му за реформа в прокуратурата и КПКОНПИ е на принципа „стани да седна“

3. Според него е имало ваксини срещу COVID-19, когато още не е имало COVID-19

4. „Българските хора и граждани“, „икономическата подем“, „дЯсни“, „лЯви“ и още богат речников запас  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *