Наводнение отнесло малък участък от оградата с Турция, тече ремонт

Общество

 27 Четения

За бившия вицепремиер, а сега народен представител Валери Симеонов, не бяха изненада публикувани снимки в социалните мрежи от депутата на БСП Николай Цонков. Те показват поражения по участък от оградата по границата с Турция.

Симеонов уточни, че на 28 ноември, сряда, у нас пада голям дъжд, а на 29 е отнесен участък от 30-40 метра от оградата. В същия ден става и наводнението в Одрин с големи поражения.

„Става въпрос за над 70 литра на кв. м. и това стичане на големи количества вода е предизвикало повличане на чакъл, на дървета, събаряне на пътища и отнасяне на оградата. За съжаление, така ще бъде и занапред. Оградата не е направена около „Александър Невски“, на жълтите павета, тя е направена на изключително насечен терен и вече се работи по възстановяването“, подчерта Симеонов.

„Нека БСП да сезират прокуратурата, всеки има право да подаде сигнал в случай, че смята, че има нарушение. Участъкът се казва „Дълбок дол“, южно от Сливарево. Това е недалеч от Вълчанов мост. Самото наименование говори, че става дума за дълбок дол“, поясни лидерът на НФСБ.

Той призна, че не може да гарантира, че и в бъдеще няма да има такива случаи. Депутатът припомни, че преди една година при наводнение в този район на страната имаше отнесени къщи и човешки жертви в община Камено, на Върни бряг и на Константиново.

„На някого много му се иска това да бъде доказателство относно изпълнението на оградата, но искам да ви уверя, че оградата е изпълнена по проекта. Толкова бетон е заложен, толкова дълбочина, изпълнено, реализирано, но не сме готови, че стихията ще предизвика това положение“, предупреди Симеонов.

За него е важно, че има осигурени пари. Миналата година в бюджета на страната са заложени пари за поддръжката на оградата. Вече областните управители разполагат със средства. Относно безопасността и сигурността на нашите граници Симеонов поясни, че на такива места се поставят 24 часови постове до отстраняване на пораженията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.