Над 50 събития във Варна в дните около 24 май

Варна

 29 Четения

Над 50 събития ще се проведат във Варна в дните около 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. В тях ще се включат хиляди варненци, които ще покажат, че могат да празнуват и спортуват в Европейския град на спорта за 2019 г.

Празнично шествие, ветроходната регата на буквите – „Варна ченъл къп“ , изложби, концерти, спортни състезания, както и многобройни забавления за деца са организирани в морската столица. Програмата на 24 май стартира в 9,20 часа с благодарствен молебен в Катедралния храм „Успение Богородично“. Традиционно в 10.00 часа от пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ ще тръгне шествието на варненските деца, ученици, студенти, преподаватели, дейци на образованието, науката и културата.

Час по-късно на входа на Морската градина започва концертът с участието на фолклорен ансамбъл „Варна“, под надслов „Да поиграем заедно“. В периода от 23 май до 26 май в акваторията на Варненския залив ще се проведат гонките от регатата за килови яхти „Варна ченъл къп“, която се превръща в истински празник на морето и ветроходните спортове. Основният акцент на събитието е Парадът на буквите, който ще бъде навръх празника.

Успоредно с това са организирани десетки любителски турнири, демонстрации, открити тренировки по различни видове спорт – тенис на маса, баскетбол и хандбал, волейбол, плуване, спортна гимнастика, джудо, карате киокошин, художествена гимнастика, плажен футбол и тенис на корт.

Безкраен празник за децата ще бъдат и двете събития за малки и големи – „Най-сладкият ден“ – с многобройни песни, танци, лакомства и изненади, и „Варна играе“ – със семейни игри и ретро адаптации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.