Най-богатият човек в света се развежда

Бизнес

 24 Четения

Изпълнителният директор на „Амазон“ Джеф Безос, който е и най-богатият човек в света, обяви, че се развежда със съпругата си Маккензи след 25-годишен брак, предаде БТА.

Двамата направиха съвместно изявление в Туитър в сряда.

Безос, който е на 54 години, подчерта, че разводът е по взаимно съгласие.

„Чувстваме се невероятно щастливи, че сме се намерили и сме много благодарни за всяка от годините, през които бяхме женени“, пише в изявлението, цитирано от Ройтерс. Освен това той смята брака си за успешен.

Джеф Безос е най-богатият човек в света, като състоянието му в един момент достигна $160 млрд., а сега „Форбс“ го оценява на $137,1 млрд.

Джеф Безос и Маккензи (48 г.), която е писателка, живеят във Вашингтон, където режимът е на съпружеска имуществена общност. Това означава, че натрупаните през брака активи се разделят 50 на 50, ако няма предбрачно споразумение. Изглежда такова няма.

Джеф и Маккензи Безос се запознават, когато той е вице-президент на хеджфонд, а тя се явява на интервю за работа. Сключват брак след шест месеца през 1993 г. След това напускат работата си на Уолстрийт и се преместват в Сиатъл, където Джеф Безос отваря книжарница в интернет – началото на „Амазон“.

Джеф Безос става милионер през 1997 г. Той и съпругата му притежават 1 619 000 декара имоти. Имат четири деца. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.