Най-възрастният милиардер в света: И на 100 години Чан Юн Чун ходи всеки ден на работа

Любопитно

 44 Четения

На 100 години за най-възрастния мириалдер в света няма да бъде изненадващо, ако реши да живее по-спокойно и да се прости с кариерата си, започнала преди осем десетилетия. Но това не стои като избор за Чан Юн Чун.

Основателят на азиатския гигантъ Pacific International Lines (PIL) няма намерение да си стои вкъщи. Въпреки че през тази година той реши да остави ролята на главен председател на сина си – Тео Сион Сен, по-рано тази година, сингапурският милиардер настоява да ходи в офиса на компанията всеки ден.

„Това ми е навик“, признава той в своя разказ пред CNBC.

Днес Чун е дясната ръка на своя син като не пропуска работен ден в централата на компанията в Сингапур и от първа ръка проверява как върви работата във всеки един отдел.

„Не мога да стоя вкъщи. Това за мен е прекалено, прекалено скучно“, споделя той.

„Всеки ден вписвам всички свои дейности в дневника си, там посочвам абсолютно всичко. Представители от всеки един отдел идват да говорят с мен“, обяснява Чун.

За него това е начин да бъде активен и да не губи връзка с ръководството на гиганта, който създава през 1967 година с помощта на два търговски кораба, купени втора ръка.

Милиардерът не само подкрепя сина си, но и го напътства в управлението на настоящата империя, превърнала се една от топ 20 на най-големите корабни компании в света, за която работят 18 000 души. Тео казва, че се консултира с баща си по два пъти на ден – веднъж сутринта и още веднъж след обяд.

Той признава, че на млади години е бил доста по-темпераментен и не се е справял добре с позицията на лидер.

„Моят баща ме научи на нещо, което на китайски е „yi de fu ren“. Това означава, че трябва да искаш хората да ти се подчиняват не заради твоята власт и сила, не заради твоята жестокост, а заради твоите качества. Означава те действително да те уважават и да те слушат“, спомня си Тео. /money.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.