Нанасяне на средна телесна повреда – по това обвинение МВР на Рашков е задържало един от „ловците на педофили”

Крими

 34 Четения

Детска психоекспертиза по телефона бил методът на втори разпит от полицаите

Нанасяне на средна телесна повреда – по това обвинение е задържан от МВР преди дни един от „ловците на педофили” в Интернет, пише Нова телевизия.

В понеделник ведомството, ръководено от Бойко Рашков задържа 17-годишният Ален Симеонов като сега

предстои Софийската районна прокуратура да реши и установи дали това се е случило в действителност.

„Задържаха ме вчера, вследствие на две жалби. Има двама души, които сме хванали, като само за единия сме публикували клип. Наясно съм кой е подал жалбата срещу мен”, обясни Ален.

За човека, подал жалбата, уточни, че не се е стигало до физическа саморазправа с него.

„По-късно ще публикуваме клипче за човека, но засега ще запазя мълчание. Мисля, че той е бил финансиран от някого и това е целенасочено. Смятам, че е атака срещу нас – въпрос на интереси”, каза той.

Освен него, задържани още били момиче и момче. „Същевременно, друго момче трябваше да бъде задържано, но не беше в София. Останахме в Първо РУ около 8-9 часа. Пуснаха ни вследствие на граждански протест. По двама полицаи ни взеха от домовете. Когато отидохме 1-во,  започна разпит. След това ни вкараха в ареста”, добави момчето.

Ален разказа, че е имало и втори разпит, който определи като нещо интересно – детска психоекспертиза по телефона. „Разследващият полицай отвори телефона си, влезе във видео разговор с човек, който се представи за психолог, и започна да ни пита за ситуацията. С цел да определи дали сме психически стабилни, или не. Очевидно това не е психотест. Искаха да изкарат сведения, които преди не сме дали”, разказа той за методите на полицията.

Момчето разказа, че са заснели и хванали 28 педофила, но нямат сведения МВР да се интересува от тях.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.