На каква възраст жените са най-щастливи

Любопитно

 28 Четения

Около женското здраве има много митове… Същото важи и за щастието на нежния пол. Сега проучване на Британския национален здравен институт показва и на каква възраст жените се чувстват най-щастливи. 

Лично нас резултатът доста ни изненада, защото според него това се случва на 85-годишна възраст. Проучването е проведено сред 8000 британци, на които са били зададени 12 въпроса относно степента им на самоувереност, тази на безпокойство, качеството на съня и други. 

Резултатите показват, че жените, като цяло, са по-склонни от мъжете да съобщават за психични проблеми. Това обаче се обръща, когато двата пола достигнат осемдесетте. Едва 14% от жените на възраст над 85 години са заявили, че имат психични проблеми. 

Най-„страшно“ е при жените от 16 до 24 години – 28% от тях имат подобни проблеми. При мъжете само един от петима на възраст 85 или повече години страда от психични проблеми.

Според Reader’s Digest, това показва, че жените, които са на 85 години или по-възрастни, са и по-щастливи. Причината се корени в това, че през по-голямата част от живота си те най-често носят тежестта за ежедневните битови отговорности, както и за почти всички останали, засягащи семейството. 

Но това се променя с напредването на възрастта и намаляването на отговорностите им, когато нещата се обръщат и децата им започват да се грижат за тях, споделя психиатърът Кейт Ловет пред The Times. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.