Нов скандал около Тръмп и Русия

Свят

 23 Четения

Специалният прокурор в САЩ Робърт Мюлър опроверга публикация в BuzzFeed News, в която се твърдеше, че бившият адвокат на американския президент Майкъл Коен е получил заповед от Доналд Тръмп да предостави на Конгреса невярна информация за сроковете за завършването на небостъргач в Москва, съобщи АП.

На 18 януари, BuzzFeed News, цитирайки два източника на правоохранителните органи в САЩ, съобщи, че президентът Доналд Тръмп е инструктирал своя бивш адвокат Майкъл Коен да лъже пред конгреса за преговорите по проекта за небостъргача Тръмп в Москва. Според източниците на медията Коен е казал на специалния прокурор Робърт Мюлър за този случай.

Самият Доналд Тръмп реагира тогава на публикацията, коментирайки че неговият бивш адвокат Коен лъже, за да си намали присъдата.

През декември 2018 г. съдът обяви присъдата на Коен. Бившият адвокат на президента призна, че през 2016 г. e организирал плащания към порно актрисата Сторми Даниелс и няколко модела, така че те мълчат за интимните отношения с Тръмп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.