Няма ограничения по републиканските пътища заради валежите

Общество

 29 Четения

И тази нощ 600 машини са обработвали пътищата в страната, работата им продължава и сутринта. Това съобщи Михаил Миланов, дежурен в Ситуационния център на Агенция „Пътна инфраструктура“. Той уточни, че няма регистрирани инциденти за последните 24 часа.

Няма въведени ограничения по републиканската пътна мрежа вследствие на метеорологичните условия през изминалата нощ. Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планинските райони – частично заснежени, но обработени и проходими при зимни условия.

Проходите Върбишки и Златишки са затворени целогодишно, а Троянският проход е забранен за МПС над 12 т.

„Тежкотоварните превозни средства и леките автомобили трябва да тръгват на път само с подходящи гуми. да шофират със съобразена скорост и повишено внимание, като спазват дистанция и указанията на контролните органи“, призова отново Миланов.

В 9 области от страната е обявен жълт код за сняг и поледици, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В планинските част на областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен и Смолян се очакват снеговалежи и снежна покривка до 5-10 см.

В Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас предупреждението е за обилни валежи от дъжд, които привечер и през нощта срещу сряда ще преминат в сняг. Прогнозираните количества ще достигнат до 20-25 л/кв. м. През нощта срещу сряда ще започне да се задържа и снежна покрива от 5 до 7 см.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.