Община Варна: Подвеждаща е информацията за сключен договор по обществената поръчка

Варна

 2 Четения

„В официалното прессъобщение на КПКОНПИ има неточна и подвеждаща информация за сключен договор по обществената поръчка с избран изпълнител и анекс към него“, се казва в изпратено до медиите съобщение от Община Варна.

„По повод официалната информация за проверка в Община Варна, изпратена до медиите от КПКОНПИ:

Община Варна оказва пълно съдействие на служителите на КПКОНПИ, относно проверка, свързана с обществена поръчка за закупуване на 60 броя електрически автобуси и 60 броя зарядни устройства за тях по проект по ОП „Околна среда“.

Важно е обаче да бъде уточнено следното:

  1. Възложител на обществената поръчка е „Градски транспорт“ ЕАД, а не Община Варна.
  2. В официалното прессъобщение на КПКОНПИ има неточна и подвеждаща информация за сключен договор по обществената поръчка с избран изпълнител и анекс към него.

Истината е, че обществената поръчка не е завършена със сключен договор. В момента има подадени жалби в Комисията за защита на конкуренцията срещу решението за класиране, които КЗК е отхвърлила като неоснователни. В момента тече срок за обжалване на решението на КЗК пред ВАС.

  1. Цялата преписка може да бъде намерена в сайта на КЗК, а цялата документация на обществената поръчка е публикувана в сайта на възложителя – „Градски транспорт“ ЕАД.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *