Общинският съвет във Варна заседава за първи път присъствено тази година

Варна

 26 Четения

Общинският съвет във Варна заседава за първи път присъствено тази година. Съветниците се събраха  в зала „Пленарна“ в 9:00 часа, когато започна 17-тото заседание от началото на мандата.

Те ще решат дали да одобрят икономически мерки в подкрепа на бизнеса във Варна. Една от тях е освобождаването на собствениците на ресторанти и заведения от такса „тротоарно право“ за периода 1 април до 30 юни 2021 г. Другото предложение е за удължаване срока за подаване на декларации за определяне на такса „смет“ според заявеното количество.

Сред темите на днешното заседание е въвеждането на задължително предучилищно образование на 4-годишните деца в детските градини от учебната 2021/2022 г. Друг финансов въпрос, който съветниците ще разгледат, е отпускането на средства от общинския бюджет за завършването на ремонта на стадион „Спартак“.

На обсъждане и гласуване ще бъде подложено и предложение за преименуване на местности на територията на община Варна.

Предоставянето на еднократни помощи на социално слаби варненци и на хора със здравословни и репродуктивни проблеми също фигурира в дневния ред.

Заседанието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични изисквания в съответствие с издадени заповеди. То ще може да се проследи и онлайн през YouTube канала на Общински съвет – Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.