Ограничено е движението за камиони над 12 тона по пътя Обзор – Слънчев бряг

Общество

 27 Четения

Оранжев код за силен вятър и валежи от сняг е обявен днес за областите Бургас. В сутрешните часове се очакват умерени снеговалежи, в комбинация със силен до бурен вятър от север-североизток с пориви 30 м/с, ще има условия за виелици и навявания. 

Очаква се образуване на снежна покривка до 10-15 см. Към момента пътищата в област Бургас са проходими при зимни условия, съобщиха от Областно пътно управление. Ограничено е движението за камиони над 12 тона по пътя Обзор – Слънчев бряг. Причината е снегопочистване. През нощта е валял сняг в района на община Малко Търново и по пътя Средец – Елхово. В момента пътищата там се почистват. Всички пристанища на територията на Бургас са отворени. Няма отменени полети на Летище Бургас. 

Около 10 см. в община Омуртаг и около 6 см. в Антоновско е образувалата се снежна покривка от тази нощ. Пътните настилки там са опесъчени, а движението се извършва при зимни условия напомнят от Областното пътно управление в Търговище. Само по високите места пътните настилки в Разградско са заскрежени, но вече лугирани, съобщават от Областното пътно управление там. В Силистренско, Русенско и Шуменско пътищата са сухи, но в тези области все още духа силен северен вятър. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.