Оперират 10-годишното момиче, пострадало в катастрофата при Саранци

Инциденти

 23 Четения

Медиците в „Пирогов” ще оперират 10-годишното момиче, пострадало в катастрофата при Саранци. По-малкото момиче, прието в спешната болница, се очаква да бъде изписано.

И двете деца – на 10 и на 6 години, са настанени в детската травматология на „Пирогов”. 10-годишното момиче ще претърпи операция на раменна кост, а другото момиче днес ще бъде освободено, съобщи директорът на болницата тази д-р Асен Балтов.

Възрастните пациенти, приети в „Пирогов” в неделя също са без опасност за живота. Жената е със счупване на гръден прешлен, а мъжът с травма в областта на гърдите. Мъжът също ще бъде изписан днес.

Тежкият инцидент стана в неделя следобед, преди 16 часа, на Подбалканския път, близо до село Саранци, в посока Елин Пелин. В края на уикендите Подбалканският път София – Бургас е изключително натоварен, както в посока столицата, така и в посока морето, особено в ранните следобедни часове и надвечер.

При катастрофата пострадаха общо 6 души. Една жена загина на място. Останалите пострадали бяха откарани в УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД. Движението в района беше възстановено късно снощи. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.