Организират среща на преподавателите по религия от Варна, Шумен и Добрич

Варна Общество

През януари следващата година предстои да се проведе семинар, който да обедини учителите по религия и да ги подкрепи в тяхната преподавателска работа. Това съобщи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който е основен инициатор на срещата. По думите му, въпреки че в морския град има 94 училища, преподавателите са малко. Във Варна те са 15 души. В Добрич са двама и още толкова – в Търговище. Според владиката, с преподавателска дейност се занимават някои презвитери на свещениците. Така например, бъдеща презвитера води заниманията в детските градини в Добрич.

„Благодарен съм на хората в Шумен. Те имат огромен интерес. Това е, че трябва да се централизира всичко. Благодаря на Община Варна, че помага за петима души“, каза още митрополит Йоан. Той даде за пример учителка от Синдел, която организира на 100 процента изучаването на религия и православие там“. Владиката обясни, че Митрополията е помогнала на двама учители и ще съдейства за уреждане на заплащането на тези, които не получават такова.

„Редно е всеки митрополит да поддържа връзка и да подкрепи своите преподаватели по места“, каза още Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *