Оставиха в ареста рецидивист, обвинен за разпространение на наркотици

Варна

46-годишният Йордан К. ще продължи да пребивава в ареста, след като днес състав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и му взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура във Варна за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК.

Обвиняемият бил задържан от полицейски служители на ОД на МВР на 3 април тази година. На служителите им направило впечатление, че по време на ограниченията във връзка с извънредното положение Йордан е изключително активен. Така било установено, че активността му е свързана с разпространение на високорискови наркотични вещества.

При извършване на личен обиск на Йордан К., претърсване на автомобила му и на имоти, свързани с него, са били намерени близо 3 грама кокаин в 12 пакетчета, електронна везна и значителна сума пари в различна валута. От два вилни имота служители на БАБХ са извели 18 кучета, порода питбул, някои от които са били с белези от участие в кучешки боеве. Те са били предоставени за отглеждане в кучкарника.

Йордан К. е осъждан многократно. Два пъти е търпял и ефективни присъди в затвор. Днес по видеоконферентна връзка с ареста, където се намира обвиняемият, пред съдебния състав във Варненския окръжен съд той заявил, че намерените наркотични вещества са негови, каквото е обяснил и пред разследващите.
Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *