Откуп в криптовалута е поискан за изчезналата съпруга на норвежки бизнесмен

Свят

 21 Четения

Съпругата на богат норвежки бизнесмен е в неизвестност и има подозрения, че е отвлечена, след като семейството й получило искане за откуп, който да бъде платен в криптовалута, предаде Ройтерс, като се позова на полицията.

68-годишната Ан-Елизабет Хаген – съпруга на инвеститора в недвижими имоти Том Хаген, е в неизвестност от 31 октомври, но досега не беше съобщавано за нейното изчезване, предаде БТА. 

„В този случай има искане за откуп и са отправени сериозни заплахи“, заяви полицията, като посъветва семейството да не плаща откуп.

Норвежкият в. „Верденс ганг“ съобщи, че е отправено искане за откуп в размер на 9 милиона евро (10,3 милиона долара), който да бъде платен в криптовалута.

Отвличанията са рядкост в Норвегия. Скандинавската страна с население от 5,3 милиона души се гордее със своето ниско ниво на престъпност, отбелязва Ройтерс.

Полицията каза, че в дома на семейство Хаген източно от Осло е намерена бележка, в която се описвало какво ще се случи на жената, ако откупът не бъде платен, посочва Асошиейтед прес.

Според „Верденс ганг“ в бележката пишело, че Ан-Елизабет Хаген ще бъде убита, ако полицията се намеси.

Органите на реда заявиха, че няма заподозрени по случая.

Том Хаген е един от най-богатите хора в Норвегия. Според Норвежкото телеграфно бюро богатството му е възлизало на почти 1,7 милиарда норвежки крони (2 милиарда долара) през 2018 г., посочва Асошиейтед прес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.