Отслабване със зелен чай

Любопитно

 651 Четения

Можете да отслабнете с помощта на зелен чай, но само ако го използвате по правилния начин. Препоръчва се чаят да се консумира с листа вместо във филтърни пликчета.

Ако в продължение на три месеца консумирате зелен чай всеки ден, ще загубите поне 1,5 килограма без други промени в диетата или начина на живот. Това ще ускори метаболизма ви, което е еквивалентно на загуба на 100 калории на ден.

Един от страничните ефекти при заливането на чая с гореща вода е леко горчивият му вкус, който е значително по-мек, когато листата се залеят с вода, която е малко изстинала…

В източните страни зеленият чай се пие ежедневно за добро здраве, а в останалата част на света той придоби огромна популярност като чудесна алтернатива на кафето, което е пълно с ползи за здравето, но и за стройна линия.

Научните изследвания показват, че флавоноидите и кофеинът в зеления чай ускоряват метаболизма, увеличават окисляването на мазнините и дори повишават инсулиновата чувствителност.

Врящата вода не е полезна за безценните катехини, съставки от зеления чай, които носят многобройни ползи за човека. Вместо да заливате чая с вряла вода, оставете да престои няолко минути, след което залейте листата зелен чай. Изчакайте няколко минути, докато листата пуснат отличните си свойства във водата, прецедете и след това изпийте.

Множество антиоксиданти от зеления чай подобряват мозъчната функция и имат противораков ефект. Избягвайте добавянето на захар и мед към зеления чай, защото те значително смекчават положителните свойства на тази мощна напитка.

Пиенето на литри зелен чай на ден няма да ускори процеса на отслабване. 2 до 2 и 1/2 чаши на ден са напълно достатъчни, а повече от това може да доведе до неприятни последици.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.