Пекин изолира няколко квартала заради нови COVID случаи в навечерието на Олимпиадата

Свят

 419 Четения

Властите налагат строги мерки за Игрите

Властите в Пекин съобщиха вчера, че са изолирали няколко жилищни квартала заради открити два случая на COVID-19, предаде Асошиейтед прес.

Китайската столица е в състояние на повишена готовност поради подготовката за домакинството на Зимните олимпийски игри, които се откриват в петък.

Още 34 случая са потвърдени сред спортисти и други лица, пристигнали за Игрите, съобщи организационният комитет. Общо 211 души са дали положителни проби сред повече от 8000 души, пристигнали до края на съботния ден. Сред тях са шведски състезател по ски бягане и сноубордист от Словения.

28 от новите случаи са на хора, дали положителен тест след пристигането си на летището, включително осем спортисти или служители на отбори, които трябва да участват в игрите от 4 до 21 февруари, съобщиха днес организаторите на уебсайта на игрите.

Властите налагат строги здравни мерки за Игрите, като участниците, персоналът и медиите ще работят изолирано, без да имат достъп до обществеността. Участниците ще могат да се придвижват между местата за настаняване и олимпийските обекти с официалния транспорт, но не им е позволено да се движат свободно на обществени места, посочва Ройтерс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.