Пекин обмисля стимули в подкрепа на потреблението и насърчаване на инвестициите

Бизнес

 27 Четения

Китай обмисля да въведе стимули в подкрепа на потреблението в ключови сфери, като същевременно увеличи ефективните инвестиции, това са част от усилията за укрепване на икономиката, съобщи топ регулаторът на страната. „Ще поддържаме развитието на икономиката в разумни граници през 2019 г като в същото време се борим за добри показатели през първото тримесечие“, каза Нин Дзиджъ, заместник директор на Държавната комисия за развитие и реформа в интервю пред медии този понеделник, цитиран bulgarian.cri.cn.

Потреблението трябва да изиграе по-добре фундаменталната си роля в подкрепата на растежа с политики, които ще стабилизират потреблението на автомобили и домашни уреди например, добави той.

Страната трябва да се възползва напълно от потенциала в потреблението като засили реформите в механизма за разпространение на приходите и увеличи доходите на уязвимите групи, каза още директорът.

Очаква се също Китай да увеличи ефективните инвестиции в ключови сфери, като програмите за релокация на бедно население и водещи инфраструктурни проекти.

Нин добави, че страната ще улесни финансовото бреме за частните компании със стимули насърчаващи висококачествените предприятия да издават облигации с цел събиране на средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.