Полицейски акции в Суворово и Девня са проведени днес

Варна Крими

 5 Четения

Полицейските действия са осъществени днес на територията на общините Суворово и Девня. В рамките на акцията са проверени 484 лица, 332 автомобила,  5 заложни къщи, съобщават от пресцентъра на ОД МВР-Варна.

Задържани са 19 лица от криминалния контингент, профилактирани са други 25 лица, съставени са 8 акта и 35 фиша по Закона за движение по пътищата.

Съставени са 22 протокола по чл.167 от НК – „Престъпления против политическите права на гражданите“.

Образувано е досъдебно производство за нападение над 83-годишна жена. Сигналът за извършеното престъпление е получен днес сутринта – непознати насила са отнели от жертвата си 1 300 лв; 2 мобилни телефона и лична карта.

Извършителите-двама мъже на 31 и 37 години с криминалистически регистрации за кражби и осъждани, са установени и задържани.

Започнати са и 6 други досъдебни производства: 1- за домашно насилие; 1 –  за притежание на наркотици, 2 – за управление на МПС след употреба на наркотици, 1 – за нерагламентирано присъединяване към водопреносната мрежа, 1 – за имотна облага с цел склоняване към гласуване за определена политическа партия. По едно образувано досъдебно производство е повдигнато обвинение по чл.167, ал.2 от НК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *