Пол Манафорт лъгал под клетва

Свят

 42 Четения

Бившият ръководител на кампанията на настоящия американски президент Доналд Тръмп, Пол Манафорт, излъгал ФБР и екипа на специалния прокурор Робърт Мюлер за връзката си с президентската администрация и получените плащания, съобщи „Ройтерс“.

От канцеларията на специалния прокурор заявиха, че Манафорт многократно е дал неверни показания и това не може да се припише на загуби на паметта. Става дума за получаването на 125 хиляди долара от компания, контролирана от бившия шеф на кампанията на Тръмп, както и контактите му с руско-украинския политически консултант Константин Килимник и представители на американската президентска администрация.

Това не е първият случай, в който Мюлер обвинява Манафорт, че дава фалшиви доказателства. Предишният беше за края на ноември, но специалният прокурор не уточни за какво точно лъжеше бившият шеф на щаба на кампанията на Тръмп.

Манафорт бе арестуван през август 2017 г., обвинен в тайно споразумение, пране на пари, скриване на банкови сметки и работа като чуждестранен агент без необходимата регистрация. По-късно на този списък бяха добавени укриването на данъци и натискът върху свидетели. Според следователите Манафорт е работил като консултант на бившия президент на Украйна Виктор Янукович и е изпратил над 30 милиона долара с партньора си Ричард Гейтс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.