Пороите продължават, жълт код за 15 области

Общество

 36 Четения

Валежите продължават. Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури отново е обявен за цяла Западна България. Той е в сила за 15 области – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Габрово, Ловеч, София и София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

С прекъсвания валежите ще продължат. Ще са краткотрайни, с гръмотевици, градушки и временно усилване на вятъра. Очакваните количества за вторник са до 20-25 л/кв.м, на отделни места в планинските части от някои области се очакват и по-големи количества валежи. Над източните райони облачността временно ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса.

Привечер валежите ще отслабват, на места и ще спират. В сряда отново се очакват валежи и гръмотевици в следобедните часове, преди обед ще бъде предимно слънчево. В четвъртък съществена промяна на времето не се очаква, дневните температури ще се повишат. В петък ще има краткотрайни валежи с гръмотевици в източните райони, на запад ще бъде предимно слънчево.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.