Пощенска станция на Дядо Коледа отваря врати в куклен театър

Любопитно

 51 Четения

Вълшебна пощенска станция на Дядо Коледа в Столичен куклен театър, вече очаква своите посетители, които могат да споделят с добрия старец най-съкровените си желания.

Както всяка година, в навечерието на коледните и новогодишните празници, малките софиянци и гости на столицата ги очакват много празнични и незабравими срещи с постановките на театъра и, разбира се, с дядо Коледа. Той ще зарадва малчуганите с най-различни коледни изненади и ще бъде гост на празничните представления в театъра от 10 до 26 декември.

Един от най-красивите коледни спектакли на театъра, любимата на поколения „Бяла приказка” на Валери Петров, ще срещне зрителите с горските обитатели, метеоролога и палавника Ванчо, които след куп премеждия в снежната гора, ще открият какво е истинско приятелство.

Сценична редакция и постановка – проф. Атанас Илков, режисьор – Елза Лалева, сценография и кукли – проф. Майа Петрова, музика – Петър Ступел. Участват: Нелла Хаджиева, Здравко Димитров, Мими Йорданова, Румелия Знаменова, Цветослава Симеонова, Анелия Ничева, Галина Савова, Надя Тошева, Елза Лалева.

В щури приключения ще се впуснат и героите от „По следите на Дядо Коледа“ от Румен Николов. Режисьор – Бисерка Колевска, сценография и кукли – Свила Величкова, музика – Група АКАГА. С участието на: Венцислава Асенова, Георги Стоянов, Димитър Тодоров, Ивет Лазарова – Торосян, Мая Бежанска/Цветелин Павлов.

Зайчето, Мечето, Прасенцето и Патенцето са толкова нетърпеливи да посрещнат Дядо Коледа с подаръците, че в стремежа си да настъпи по-скоро дългоочакваният миг, взимат една от мъничките играчки за елхата за истинския Дядо Коледа. А дали ще дойде той и какво ще им донесе… ще разберат само тези, които гледат представлението.

Малките палавници от представлението „Стана нещо необикновено“ от Стефан Москов и Леонард Капон, по приказки на Джани Родари, ще преобърнат настроението на един странен и намръщен чичко и ще му покажат, че в празничната нощ се случват чудеса, ще го накарат да си припомни колко е хубаво човек да се забавлява и да се смее.

Режисьор на спектакъла е Иван Райков, сценография – Станислава Кръстева, кукли – Диана Узунова-Тодорова, музика – Мишо Шишков, участват актьорите: Елена Русалиева, Румен Гаванозов, Стоян Дойчев, Татяна Етимова.

Тримата снежковци от едноименния спектакъл по пиесата на Милан Павлик, заедно с малкото кученце ще намерят нови приятели в коледната нощ и ще посрещнат радостни и щастливи Дядо Коледа. Превод – Яна Цанкова, режисьор – Анастасия Янкова, сценография и кукли – Стефка Кювлиева, музика – Методи Иванов. Участват: Стефан Димитров, Ваня Камянска, Камен Асенов, Ана-Мария Лалова.

Спектаклите ще се играят и през коледните дни на 24, 25 и 26 декември./БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.