Провинция Хъбей ще съкрати с 14 млн. тона производството на желязо и стомана

Бизнес

 20 Четения

Провинция Хъбей, която е основна база за производство на желязо и стомана, ще съкрати производствения си капацитет с 14 милиона тона през тази година, съобщи губернаторът Сю Цин в доклада за работата на своята администрация при откриването на годишната сесия на провинциалния парламент, предава bulgarian.cri.cn.

В района на два града – Джандзякоу, който ще бъде домакин на Зимната олимпиада през 2022 г., и Ланфан, който е съседен на столицата Пекин, производството на желязо и стомана ще бъде изцяло преустановено тази година. Други усилия за справяне с проблема със свръхпроизводството през 2019 г. включват съкращаване производството на въглища с 10 милиона тона, на цимент – с 1 милион това, на кокс – с 3 милиона тона, и на добивана от въглища електроенергия – с 500 000 киловата.

В доклада си губернаторът Сю Цин посочи, че през миналата година провинцията е съкратила производството нае стомана с 12,3 милиона тона, на въглища – с 14 милиона тона и на цимент – с 3,13 милиона тона. С това Хъбей не само е допринесла за реализиране на националната стратегия за висококачествен икономически растеж, но също и за подобряване на ситуацията с въздушното замърсяване в Северен Китай, и особено в района на столицата Пекин.

Провинция Хъбей и още няколко района около Пекин са големи производители на стомана, където също има доста мини и химически заводи. Те заемат приоритетно място в усилията на страната да се справи с тежкото замърсяване на въздуха

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.