Путин стана доброволец, участва в изпитания на назална ваксина срещу COVID-19

Свят

 20 Четения

Спреят се впръсква в носа и няма странични ефекти

Владимир Путин бе ваксиниран с назална ваксина срещу коронавирус. Това съобщи самият президент по време на среща с членове на правителството.

 

Президентът обяви желанието си да се включи доброволно в изпитванията на новото лекарство на 22 ноември на среща с Денис Логунов, заместник-директор на Центъра по епидемиология и микробиология „Гамалея“. Той разказа, че Логунов е поставил прах вместо течност в обикновена спринцовка, помолил го е да вдиша дълбоко и му е „впръскал от едната и от другата страна на носа“. Според Путин той е изчакал 15 минути и това е било краят, не са се появили никакви усещания. Освен това президентът припомни, че на 22 ноември е бил реваксиниран със „Спутник Лайт“.

„Точно шест месеца след ваксинацията защитните ми тетла спаднаха и специалистите препоръчаха реваксинация, която направих“, съобщи той.

В средата на октомври Министерството на здравеопазването разреши клиничните изпитвания на ваксината SPRAY 08-Gam-CovID-Vac-2021, разработена от центъра „Гамеля“. Ръководителят на компанията Александър Гинцбург посочи, че не са открити странични ефекти при назалното лекарство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *