Радев заплаши партиите да направят правителство: Протакане ще е самоубийство

Политика

 59 Четения

„Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори, че ще се върнат към познатото старо и статуквото ще се върне на бял кон, не се състояха. Въпреки инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха ежедневно“.

Това заяви Румен Радев, след като беше преизбран за президент.

„Фалшиви новини и режисирани скандали опитаха да отблъснат хората от изборите дори и днес – в изборния ден. Но България издържа този изпит по демокрация и не се поддаде на този опит да се всее етническо напрежение“, каза президентът.

В деня, в който беше постигнато историческото дъно в избирателната активност в историята ни, президентът коментира, че разумът е надделял над апатията и лъжата.

„Новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят. Това ще е самоубийство, ако някоя от партиите тръгне срещу волята на народа. Трябва да се види отчетливо политическо мнозинство“, предупреди той.

Задачите, които Румен Радев раздаде на несъществуващия още кабинет, са правосъдна реформа и справяне с икономическата и социалната криза през зимата.

„Новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции – особено ако се отнася за българската история и правата на сънародниците ни зад граница“, заръча той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *