Рекордни горещини в Нова Зеландия, хиляди пътници блокирани в Уелингтън

Свят

Високите температури в Нова Зеландия станаха причина днес там да бъдат „подобрени“ няколко температурни рекорда, както и да бъдат блокирани в пиков час хиляди пътници в столицата Уелингтън, предаде ДПА.

Както съобщават метеоролозите, температурните рекорди са били подобрени в три града – Уелингтън (30,3 градуса), Хамилтън (32,9) и Ъпър Хът (33,5), намиращи се на един от главните новозеландски острови, Северния. В Уелингтън хиляди пътници се оказаха блокирани в час пик, след като от необичайно високите температури бе засегната и контактната мрежа на влаковете, съобщи жп операторът „Киви рейл“. Много от хората изразиха недоволство, че са били оставени да стоят във влаковете, където било много горещо, както и навън, по гарите, предаде БТА.

Най-високите температури бяха измерени в централната част на Северния остров. Най-горещата точка в Нова Зеландия беше град Каверау в Залива на изобилието, където беше 34,3 градуса.

През 2018 г. в Нова Зеландия беше отчетена една от най-високите средногодишни температури, измервани досега (по-топла от 2018 г. е била само още една друга година), а лятото беше най-горещото, откакто се води статистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *