Рецидивист отива на съд за грабеж на телефон, грозят го до 15 години затвор

Варна

 28 Четения

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за грабеж, представляващ опасен рецидив. 34-годишният Димитър Д. ще отговаря за престъпление, извършено на 22 октомври тази година, съобщиха от прокуратурата.

Подсъдимият имал от години проблеми със зависимостта си към наркотиците. Няколко пъти направил опити да се измъкне от тази зависимост, като се лекувал в Испания без резултат. Димитър живеел в жилището на майка си. За да си набави дрога, разпродал цялата покъщнина. Това довело до решението на майка му да се изнесе от апартамента и да спре да му помага.

На 22 октомври подсъдимият позвънил на своя съседка и я помолил от нейния телефон да се обади на майка му. Разочарованата от сина си жена обаче отказала да разговаря с него. Димитър си тръгнал и след десетина минути отново позвънил на съседката си с молба да потърси баба му.
Докато жената набирала телефонния номер, посочен от подсъдимия, той издърпал от ръцете й мобилния телефон. След това отишъл при свой познат от участието им в метадонова програма за лечението на наркозависимостта им, и го помолил да заложи телефона в заложна къща срещу 100 лева.

Пострадалата съседка подала сигнал до полицията и срещу 34-годишния Димитър започнало досъдебното производство. Той бил задържан под стража с определение на Варненския окръжен съд и вече е приведен във варненския затвор.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в съда. Ако бъде признат за виновен, Димитър Д. може да получи наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до е

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.