Световен ден на околната среда

Общество

 38 Четения

Информационна среща за повишаване на осведомеността по отношение на последствията върху морската околна среда, причинени от морските отпадъци, ще се проведе на 5 юни – Световен ден на околната среда. Срещата се организира от Басейнова дирекция и партньори. Тя започва в 10.00 часа , а от 14.00 часа участниците в събитието ще се включат в почистване на плажната ивица в района на Вълнолома.

По случай Световния ден на околната среда  Министерството на околната среда и водите организира повече от 50 инициативи в страната. Световният ден на околната среда е най-мащабното ежегодно събитие, посветено на защита на природата.Инициативата е основен механизъм на ООН за повишаване на осведомеността и за насърчаване на действия за опазване на околната среда. Централното събитие ще е на 5 юни в София, когато български компании ще представят своите иновативни решения на изложението „Иновации за качество на въздуха“.

Тази година Световният ден на околната среда дава възможност на всеки да се включи в борбата срещу замърсеността на въздуха по света, уточняват от МОСВ. Организаторите призовават в помощ на околната среда да се изключват светлини и електроуреди, които не се използват; да се използва домакинска техника, която пести пари и щади здравето; да не се изгаря отпадък – това директно допринася за замърсяването на въздуха; да се използва обществен транспорт, да се пътува споделено, да се кара велосипед или да се ходи пеша; да се премине на хибриден или електрически автомобил; да се изключва двигателя на автомобила, когато не е в движение; да се компостират органичните хранителни продукти и да се рециклират неорганичните отпадъци; да се използват нетоксични бои.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.