СДС провежда Регионална конференция в Шумен

Избори

 22 Четения

Организациите от Североизточна България на Съюза на демократичните сили се събраха на регионална конференция в Шумен. В работата на конференцията се включиха и председателят на партията Румен Христов и секретарят на СДС Илия Лазаров.

Участниците в регионалната конференция започнаха дискусиите с разглеждане на актуалната политическа обстановка в страната. Акценти в изказванията бяха поставени върху голямата степен на доверие, което всички социологически проучвания показват за синята партия. Подчертано беше, че партията има всички шансове да участва във властта при следващите избори. Още веднъж беше потвърдена стратегическата цел на СДС – да се работи за европейски доходи на населението и за удвояване на темпове на растеж в икономиката.

Валентин Станев, като представител в Националния изпълнителен съвет на СДС за Североизточния регион, отчете извършеното през последните месеци. След дискусия, Станев беше преизбран отново да представлява Североизтока.

В изказването си пред конференцията председателят на СДС Румен Христов подчерта важността от добро представяне на партията на предстоящите избори за Европейски парламент. Така СДС ще има възможност реално да наблюдава и участва в процесите при следващите избори, които предстоят през годината. Целите, които си поставят от СДС са амбициозни в това отношение, подчерта Христов.

Председателят на варненската организация на СДС д-р Янко Станев пък предложи, такива конференции да се провеждат периодично. Така ще може в оперативен порядък да се дискутират важни теми, касаещи демографията, икономиката и доходите на населението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.