СЕМ за PR-ът на „Промяната“: Пореден опит за посегателство върху свободата на медиитеz

Политика

 1,051 Четения

Съветът за електронни медии излезе с позиция относно участието на Александър Бойчев, PR на Парламентарната група на ПП „Продължаваме Промяната“, в ефира на Нова ТВ. Припомняме, че тази сутрин в продължение на осем минути пиарът на управляващите се караше на водещите Виктор Николаев и Мирослава Иванова. Причината – неблагоразумието им да попитат депутат от партията за ПСР теста на шефа на НС Никола Минчев. Поведението му предизивка и широко обществено обсъждане и множество коментари в социалните медии.

„Съветът за електронни медии изразява възмущение от поредния опит за посегателство върху свободата на медиите в изпълнение на обществената им мисия. Само ден след вчерашното недопустимо вербално и физическо посегателство върху репортери, Съветът отново се обръща с призив към политици и общественици да положат всички усилия за спазването на нормите в публичното говорене и поведение спрямо журналистите в национален ефир.“, заявяват от СЕМ.

„Използването на назидателен и необосновано остър тон от политически лица и представители на политически формации, както и желанието им да определят вида на въпросите и темите на журналистите са печално известни практики от миналото.“, допълват те.

СЕМ заявява: „Всеки опит за демонстрация на нетолерантност и възпрепятстване на медиите в търсенето на истината не допринася за очакванията на обществото да се спазват демократичните принципи на свобода на словото“  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *