Снежен плен и в Турция, училищата остават затворени

Свят

 35 Четения

Турция остава в плен на мразовито време и снеговалежи, учениците от трийсетина окръга на страната са пуснати във ваканция, а за първи път от години сняг валя в турския егейски курортен град Бодрум, съобщават турски медии.

Заради снега от учебни занятия днес са освободени учениците в някои райони на окръзите Битлис, Коня, Батман, Денизли, Бурса, Ерзинджан, Анталия, Чанаккале и много други, информира частната телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Снежно покривало обви от вчера и мегаполиса Истанбул, като метеорологичната служба очаква снеговалежи и през днешния ден. Натрупалият сняг е от едва 3-4 см, но е създал затруднения в пътното движение на места тази сутрин.

За първи път от четири години сняг валя и в егейския курортен град Бодрум в окръг Мугла. По-високите части на града побеляха от снега за радост на местните жители, които рядко имат шанс да се порадват на това природно явление. Мнозина се стекоха към планината Кале и на фона на природните картини, достойни за пощенски картички, си правеха снимки или се замеряха със снежни топки, посочва „Хабертюрк“.

За последно сняг в Бодрум имаше по високите места през 2015 г. след 12-годишно прекъсване преди това. /24chasa.bg

Днес+

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.