Солистки от „Мистерията на българските гласове” в журито на Националния детски фолклорен конкурс “Диньо Маринов” във Варна

Варна

   Солистките на „Мистерията на българските гласове” и „Ева квартет” Гергана Костадинова и Евелина Христова са сред членовете на журито на предстоящото двадесет и пето издание Националния детски фолклорен конкурс “Диньо Маринов”, Варна 2019 г. Председател на оценяващата комисия ще бъде Димитър Христов, главен диригент на народен оркестър при БНР. Конкурсът ще бъде официално открит от 10 ч. на 29 март в Концертната зала ДОЛ “Черноморски“ на СОК „Камчия“ и ще продължи до 31 март, когато ще се проведе галаконцерт и награждаване на лауреатите.

     Заявки за участие в „Диньо Маринов” са подали  над  300 участници от над 20 града в страната. Те ще се състезават в две категории и пет раздела: певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, народни хорове, оркестри и ансамбли.

Целта НДФК „Диньо Маринов” е да издирва и популяризира млади таланти, да утвърждава и приобщава младото поколение към традиционната българска култура.

Конкурсът е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици и в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби.

     Организатор на конкурса е Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, гр. Варна, със съдействието и финансовото обезпечаване от община Варна и РУО –Варна, в партньорство със СОК „Камчия“.

Организаторите отправят покана към гражданите и гостите на Варна да бъдат публика на младите  фолклорни  таланти  на България.

varnadnes

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *