Софтуерни инженери от Варна организират демонстрация по роботика за деца

Варна

 45 Четения

На 1-ви юни, по повод Международния ден на детето, ще се проведе открита демонстрация по роботика за деца във Варна.

Интерактивната работилница ще бъде открита за посетители от 11 до 17 ч. на входа на Морската градина във Варна и ще даде възможност на повече деца да се докоснат до програмирането и роботиката.

По време на демонстрацията участниците ще се запознаят с основни команди, с които ще програмират поведението и изкуствения интелект на роботи. Освен забавлението и незабравимото преживяване, подобни активности подпомагат развиването на логическото и аналитичното мислене на децата.

Инициатор на събитието е ScaleFocus – водеща компания в областта на изграждането и имплементирането на съвременни иновативни технологични решения. Като част от дългосрочната стратегия на компания да участва активно в израждането на технологична екосистема в България, тази инициатива цели да пробуди интереса на подрастващите към програмирането и новите технологии.

Ментори от MindHub, с опит в обучението на деца, ще съдействат за провеждането на интерактивната работилница по програмиране на роботи.

Събитието е безплатно и е подходящо за деца от 4 до 10 годишна възраст. За техните родители ще бъдат осигурени места за отдих, докато продължава демонстрацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.