Социално ателие „Мечтатели“ ще учи младежи от уязвими групи да се справят с изолацията

Варна

Социално ателие „Мечтатели“ стартира във Варна на 3 април. То е насочено към младежи от уязвимите групи. Целта е тези младежи да се справят по-лесно със социалната изолация, получавайки нови знания и умения за социалните професии и за призванието на социалния предприемач.

Участниците ще се обучават безплатно в рамките на 12 он-лайн сесии в изработка на различни сувенири, картички и бижута. Те ще се запознаят подробно с всеки един етап от развитието на едно социално предприятие. Специалист ще показва, чрез ИКТ инструменти различни техники за изработка на изделия. Всичко, което младежите създадат ще бъде популяризирано чрез он-лайн платформа.

Дигиталното ателие ще помогне за създаване на „Наръчник на социалния предприемач“, който ще се разпространява свободно като нов образователен ресурс.

Социално ателие „Мечтатели“ е част от младежка инициатива: Социално предприемачество, равнопоставеност и заетост, която се реализира от Сдружение „Моят град“ с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности“.

Организаторите на инициативата считат, че особено сега в тази тежка ситуация на световна пандемия и задаващата се след нея икономическа криза, повече от всякога ще са нужни подготвени млади хора, които да предлагат нестандартни решения на важни социални проблеми.
Всеки младеж, който желае да се присъедини към дигитално ателие „Мечтатели“ може да го направи на имейл: sncmoiatgard@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *