Спасеното в Магнитогорск бебе е дошло в съзнание

Свят

 41 Четения

Към днешна дата неговото състояние се е подобрило чувствително

Десетмесечният Ваня, спасен изпод развалините на частично рухнал жилищен блок в руския град Магнитогорск, е дошъл в съзнание. Това съобщи руската министърка на здравеопазването Вероника Скворцова, цитирана от ТАСС.

Оцеляването на малкия Ваня е истинско чудо. Той  беше изваден от спасителите, след като прекара под развалините повече от 30 часа при екстремно ниски температури, които през нощта достигат минус 27 градуса. Бебето беше откарано в болница в Москва с вътрешна черепно-мозъчна травма, счупвания, измръзване на крайниците, обезводняване и нарушени бъбречни функции.

Към днешна дата неговото състояние се е подобрило чувствително. Изследванията са показали, че момченцето няма увреждане на мозъка, работата на бъбреците е възстановена, а лекарите вярват, че ще спасят измръзналото му краче. Детето активно реагира и общува с майка си.

Припомняме, че рано сутринта на 31 декември в Магнитогорск рухна един от входовете на десететажна жилищна сграда. Водещата версия за причината е експлозия на газ за битови нужди. Загинаха 39 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.