Спешно събарят незаконните постройки над булевард „Левски” във Варна ( СНИМКИ)

Варна

 57 Четения

Над 200 незаконни къщи са били премахнати при построяването на новоизграденият булевард „Левски”

Още днес ще бъде съборена и къщата, която буквално „ виси” над локалното платно на булеварда. Въпреки решението на ВКС, което са получили от Община Варна пред два дни, се налага спешното решение да се събори тази къща.

Тези наложителни мерки не противоречат на закона, тъй като, става въпрос за живота и здравето на хората, живеещи там, сподели кметът Портних пред журналисти. Другите сгради също ще последват съдбата на тази къща, тъй като неотложно се налага укрепването на ската, построяването на път и залесяване.

Според думите му, до сега съдебните процедури са спирали действията на общината по събарянето на незаконните сгради в района на булеварда.

Той сподели още, че е предоставено временно настаняване на живущите в опасната къща
„ Колегите са тука, след малко ще влезнат да започват да събарят. Въпреки, че се опитахме чрез законна процедура, но решението не беше в наша полза. Ние сме обжалвали, но делото е насрочено за Януари 2020 година. „ – поясни Иван Портних
„За сметка на изпълнителите отстраняваме нередностите и възникналите пропуски и проблеми за сметка на изпълнителите. Където има проблемна тема, решаваме на момента.

Другите трябва да паднат, на практика те са незаконни. Вие помните колко тона боклук изкарахме от тук, и вижте колко е замърсено пак, след няма и месец. Затова тези къщи падат, правим сервизен път, правим огради, за да не могат да си хвърлят боклуците и ще изчистим ската и ще го залесим. „ – заяви още кметът.

В момента се разчиства платното от свлечената земна маса и се подготвят машините да влязат и да съборят проблемната и опасна сграда.
Днес около 11:20 ч, земна маса се свлече и зае буквално цялата дясна лента от едното платно на новото трасе на бул. „Левски”. Наша читателка заснела с видеорегистратор моментът на свличането.

На спешен брифинг днес, кметът направи изявление пред журналисти и граждани относно мерките, които ще бъдат взети по проблемът със свлачището, както и опасно провисналите къщи над булеварда.

Припомняме, че булевард Левски все още е с акт 15 и не е влязъл изцяло в експлоатация официално. Все още се извършват довършителни работи по него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.