Стабилно е състоянието на изнасиленото момиче от Цар Калоян

Общество

 4 Четения

Днес съдът гледа мярката на насилника в съда в Разград

Вълна от съпричастност след призива за кръводаряване за 17-годишното момиче от Цар Калоян. Девойката се бори за живота си в болницата в Русе. Тя беше открита в дома си във вторник вечерта, малтретирана и запалена.

Екипът от лекари, ръководен от проф. Стефан Станчев, който е началник на отделението по ортопедия и травматология, бяха първите, които започнаха да се борят за живота на момичето. В четвъртък се наложи да ампутират лявата й ръка.

„Пациентката беше докарана в тежко състояние. След консилиум, който беше проведен, се наложи ампутация, която беше направена поради нежизненост на тъканите в областта, която беше ампутирана. По принцип тази интервенция е изключително тежка както и за пациентите, така и за лекарите, защото се стремим да спасяваме и възстановяваме крайниците”, обясни медикът пред Нова телевизия.

Състоянието на момичето е стабилно и с добри жизнени показатели, потвърди проф. Станчев.

Тя е на командно дишане, но ѝ се дава възможност за опит за спонтанно дишане, като се намаляват медикаментите. Ортопедът обясни, че е желателно кръводарителите за момичето да бъдат от Русе, тъй като болницата няма възможност за транспортиране от други места. Възможно е и даряване на кръв в Плевен, където е лабораторията, която обработва дарените банки.

Същевременно днес в 14 часа в Окръжният съд в Разград ще се гледа мярката за неотклонение на 25-годишния насилник. Очаква се той да остане под стража или ще бъде пуснат под домашен арест.  

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *