Събират в книга послания на спортисти за Варна

Варна

 48 Четения

В специална книга ще бъдат събирани пожелания за Варна, по случай титлата Европейски град на спорта 2019, съобщиха от дирекция „Спорт“. Известни спортисти ще могат да се разписват и върху флага, който морската столица получи от Брюксел.

Старт на инициативата даде най-успешният български футболист – Христо Стоичков, който написа: „Успех през 2019!“. „Очаква се през този месец да се включат Илиан Илиев, Йордан Йовчев, братята Калоян и Деян Иванов, Георги Глушков, които ще подарят и свои екипи, трофеи и медали на Музея на спорта в Юнашкия салон“, обясни Кристиян Димитров, директор на дирекция „Спорт“.

Варна получи приза Европейски град на спорта за 2019 г. на официална церемония в Европейския парламент в края на миналата година от Жан Франческо Лупатели – президент на Федерацията на европейските столици и градове на спорта – (ACES), и Тибор Наврачич – еврокомисар по образование, култура, младежта и спорта. През новата година предстои да бъде реализирана богата програма с над 200 спортни събития. /live.varna.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.