Със заповед на кмета забраната за коли в Морската градина отново е в сила

Варна

Със заповед на кмета на Община Варна Иван Портних 4966/27.11.2019 г. е одобрен проекта за актуализация на Генералния план за организация на движението, а със заповед 4970/27.11.2019 г. са одобрени правилата за достъп на територията на „Приморски парк“. Извършваната контролна дейност от служителите на „Общинска полиция“ Варна във връзка с поставените знаци („В2“ и „Т17“) е в сила, съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

Информацията дойде, след като вчера от Върховният административен съд съобщиха, че е разпоредено да се прекратят безусловно действията на кмета на община Варна и на служители при звено „Общинска полиция“ – Варна, изразяващи се в поставяне и държане на нови пътни знаци „В2“ и „Т17“ в началото на пътя от бул. „Княз Борис I“, при КПП „Делфинариум“, м. Салтанат както и действия на служители на звено „Общинска полиция“ – Варна по осъществяване на контрол за спазване на забраната за движение на МПС на територията на м. Салтанат. С това свое разпореждане ВАС отменя Разпореждане № 12646 от 19.09.2019 г. на Административен съд – Варна по адм. д. № 2624/2019 г.

В мотивите си Върховният административен съд се посочваше, че от представените по делото доказателства се установява, че е започнала процедура по одобряване на общ административен акт, а именно: промени (актуализация) в Генералния план за организация на движението на територията на Община Варна, но процедурата не е приключила и няма издаден административен акт. Следователно и извършваната контролна дейност от служителите на „Общинска полиция“ Варна във връзка с тези знаци не се основава на административен акт или закон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *