С тържествена сесия Аксаково отбеляза 15-годишнината си като град

Варна

 50 Четения

В тържествена се превърна 50-ата пленарна сесия на Общинския съвет в Аксаково. Повод за празничния тон на заседанието бе навършването на 15-ата година от обявяването на Аксаково за град. На 28 май 2004 г. правителството на Симеон Саксгобургготски обяви преобразуването на село Аксаково в български град.

“Лесно е да надграждаш, когато имаш солидна основа”. Така кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов отдаде признателност към предшествениците си, в началото на тържествената сесия на градския парламент, преди да върне лентата на последните 15 години от развитието на града.

Газификацията на обществени и частни сгради, модерната водопроводна и канализационна мрежа и приключването на най-големия екологичен проект в региона – модерното депо за твърди битови отпадъци, бяха проектите, които и администрацията, и съветниците определиха като най-значимите постижения, довели до преобразяването и модернизирането на Аксаково в последните 15 години.
Почетни гости на празничното заседание на градския парламент бяха бивши председатели на ОбС в Аксаково, служители на кметската администрация и приятели на общината.

В знак на признание към предходните управници на Аксаково, сред които Стоян Карастоянов, Любомир Манолов, Симеон Йорданов и др., кметът Стоилов връчи юбилейния плакет на общината “15 години Аксаково град” на общественици и партньори на общината.

“Когато интересите на хората надделеят над тясно партийните, успешнтият модел като Аксаково е възможен”. Така областният управител на Варна Яни Янев, по времето на чийто мандат Аксаково бе обявен за град, обобщи успешната формула за развитие на младия български град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.