Тайбе Юсеин е Спортист на годината на спортен клуб ,,Левски“ за 2018

Спорт

 37 Четения

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин е Спортист на годината на обединен спортен клуб ,,Левски“ за 2018, предаде репортер на БГНЕС. Церемонията по награждаването на най-добрите спортисти и треньори се проведе в зала ,,Родина“ на националния стадион ,,Васил Левски, а водещ на награждаването беше Владислав Карамфилов-Въргала. Сред специалните гости на събитието бяха председателят на Българската федерация по борба Александър Томов, председателят на обединен спортен клуб ,,Левски“ Бранимира Цветанова и световният и олимпийски шампион по борба Георги Мърков.

Второ място за Спортист на годината взе София Георгиева по борба в категория до 65 кг. През 2018 тя спечели сребърен медал от Европейското първенство в Истанбул и бе близо до бронзов от Световното в Букурещ. Второ място взе и Мими Христова по борба в категория до 59 кг. Тя завоюва сребърен медал от Европейското в Каспийск. За треньор на годината бе определен селекционерът на жените по борба Петър Касабов.

Адриан Андреев получи приза за пробив в световния спорт. За най-добър треньор на детско-юношеска школа бе награден треньорът по бокс Владислав Георгиев. За най-перспективни млади състезатели отличия получиха боксьорите Ясен Радев в категория до 52 кг и Кирил Борисов в категория до 90 кг. На церемонията бе даден и приз за всеотдайност на треньора по борба Петър Георгиев. Всички наградени получиха, освен специален плакет, и книга на популярен бивш или настоящ спортист в световен мащаб. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.