Трима полицаи при 83-годишна от Малко Градище, питали как гласува и колко пари е дала за дърва

Политика

 12 Четения

Полицаи обикалят по къщите в Малко Градище и питат хората за кого ще гласуват. Това заявиха жители на селото, които бяха посетени в неделя от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според хората, те са жертва на репресии от органите на МВР. Кметът на селото Татяна Топалова разказа, че симпатизанти са заплашвани в къщите им.

Интересно прозвуча разказът на 83-годишна жена, която твърди, че полицаи са я разпитвали за дървата ѝ за огрев и как ще иде да гласува.

„Дойдоха трима млади от МВР и викат – ти ли си еди коя си. Викам – да! Ще ме арестувате ли за нещо? Те казаха не. После ме попитаха кой ще ме заведе да гласувам. Казах им че мога сама да вървя. После ме питаха кой ми е казал какво да правя. Казах им, че аз съм на 83, но ум имам! Разсъждавам си сама“, пресъздаде диалога жената.

Последвали въпроси колко пари е дала за дървата, на което тя казала, че са 360 лв.

„Какво сега искат от мен. Това е толкова просташка работа… Не знам, на 83 съм, но това чудо не го помня“, коментира възрастната жена.

От ГЕРБ пък обещаха, че ще помагат с адвокати и с всичко, което е необходимо на хората, които имат нужда и призоваха никой да не се страхува от Бойко Рашков.

„Ще информираме международните ни партньори за директната намеса на МВР в изборите. Такива практики съществуват само в държавите от Третия свят, но в Европейския съюз тези комунистически методи са немислими“, предупредиха от партията.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *