Ученици от СУ „Гео Милев“ организират благотворителен коледен базар

Варна

 39 Четения

Коледни играчки, сувенири и картички ще изработват ученици от СУ „Гео Милев” на 10 декември от 12 до 13.30 ч. в „Коледната работилница”. Това е техния начин да помогнат на своя съученик и приятел Самуил Георгиев от II „в” клас. 

За да съберат повече средства, които са необходими за неговото лечение, децата ще работят и вкъщи, за да предложат изработените предмети на коледен базар в училището на 11,12 и 13 декември. 

Инициативата е на родителите от Училищното настоятелство и намери подкрепа сред учениците, родителите и екипа на училището. Коледната работилница е мястото, където малки и големи ще изработят или завършат своите творби. 
Пак с благотворителна цел са организирани още две събития в училището.

Младите актьори от театрално-музикална школа „Отражение” ще представят пред родители, баби и дядовци постановката „Сън в лятна нощ“ на Уилям Шекспир. Детски танцов състав „Детелина“ подготвя фолклорен концерт.

Всички събрани средства ще бъдат дарени на Сами! 
„Да дарим добро“ – под този наслов за трета поредна година, в навечерието на Коледа, учениците от училището, учителите и родителите се обединяват в името на благородна кауза, като даряват своя доброволен труд, съпричастност и обич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.