Филип Хамънд под критика: Нямал план за Брекзит без сделка

Свят

 22 Четения

Министърът на околната среда, храните и земеделското развитие на Великобритания – Майкъл Гоув, обвини финансовия министър Филип Хамънд, че не е подготвил страната за Брекзит без споразумение за условията за развод между Лондон и Брюксел. Това съобщи в. „Телеграф“, цитирайки собствените си източници.

Освен това британските митници трябва да положат повече усилия, за да помогнат на британските компании да се подготвят за последствията от Brexit без сделка, и също така трябва да има сценарий за доставянето в Обединеното кралство на необходимия обем лекарства и храни чрез ферибот между Обединеното кралство и страните от континентална Европа.

Вестникът отбелязва, че Гоув и Хамънд, който се застъпва за максимална европейска интеграция на страната и открито се противопоставя на идеята за напускане на ЕС без споразумение, са „на нож“ по въпроса за налагането на мита върху внесените селскостопански продукти в случай, че Brexit се случи без сделка.

На 23 юни 2016 г. се проведе референдумът за бъдещото членство на Обединеното кралство в Европейския съюз. На 29 март 2019 г. Лондон трябва да напусне ЕС. По сегашната пътна карта трябва да има преходен период до края на 2020 г.

Това не е сигурно при Брекзит без сделка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.