Франция повишава степента на тревога след стрелбата в Страсбург

Свят

 38 Четения

Франция повишава степента на тревога и засилва охраната на коледните базари след стрелбата в Страсбург снощи, при която бяха убити трима души, а 12 бяха ранени, съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер, цитиран от Ройтерс.

Правителството взе решение да наложи извънредни мерки. Ще бъде засилен граничният контрол, както и контролът на коледните базари в страната, каза Кастанер.

Президентът на Франция Еманюел Макрон поднесе съболезнования на жертвите на трагедията в Страсбург, където снощи въоръжен мъж откри стрелба на коледния базар, предаде ТАСС.

„Цялата солидарност на нацията е насочена към Страсбург, към жертвите и техните семейства“, написа Макрон в Twitter след края на съвещание, което проведе в кризисния щаб на министерството на вътрешните работи във връзка със ситуацията в Страсбург.

Британският премиер Тереза Мей е шокирана от стрелбата на коледен базар в Страсбург, предаде ТАСС. „Шокирана и опечалена съм от ужасната атака в Страсбург. Моите мисли са с всички засегнати и с народа на Франция“, написа Мей в Twitter.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.