Цацаров и Маринов отложиха срещата за условията в арестите

Общество

 3 Четения

Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов отменят срещата за условията в арестите.

И двамата имат неотложни ангажименти, поради което насрочената за днес от 14 часа, среща във връзка с препоръките на омбудсмана Мая Манолова, изпратени до министъра на правосъдието Цецка Цачева няма да се проведе.

Предстои определянето на нова дата.

Припомняме, От Министерството на правосъдието обявиха, че не може да осигури достъп на медии до помещенията на двата ареста в София на бул. „Г.М. Димитров“ №42 и на ул. „М-р Г.Векилски“ №2 с цел заснемане на условията там.

ПР-ът на Бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева Петър Кърджилов се обърна към представители на медиите с искане да заснемат условията в ареста във връзка с постъпилата жалба от Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

Омбудсманът Мая Манолова изпрати препоръки към правосъдния министър Цецка Цачева за условията в ареста след подаден сигнал от от бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

„Според моя екип в половината от арестите условията са още по-лоши от тези в килията на Иванчева, никой не очаква луксозни условия, но очаква такива, които да запазват човешкото достойнство“, коментира омбудсманът Манолова.

От Сдружение „Зелен Младост“ не приеха отговора на правосъдното министерство, че не се допускат медии да видят какви са условията в местата за арест, съобщиха от сдружението. /news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *