Цветанов: Убеден съм, че цената на изтребителите може да падне

Политика

 22 Четения

Убеден съм, че може и цената да падне. Тази цена, която към настоящия момент има в офертите, тя не е реална и тя няма да бъде съотносима към крайния процес, който би могъл да завърши след няколко месеца. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод предстоящите преговори за придобиване на нов боен самолет за бойната ни авиация, предаде репортер на БГНЕС.

Днес депутатите ще разглеждат проекторешението, което предвижда Министерски съвет да подготви международен договор и да проведе преговори с правителството на Съединените щати за придобиване на нови изтребители F-16V Block 70.

За разлика от заседанията на Комисията по отбрана и Комисията по бюджет и финанси, днешното обсъждане в пленарна зала ще бъде открито, а решението за това е взето на провелия се тази сутрин председателски съвет. „Всички приеха предложението, което направих – за открито заседание. Ние няма от какво да се крием. Обществото трябва да знае къде ще се направи този инвестиционен разход, защо го правим и че това е постигнат политически консенсус от коалиционния съвет“, уточни Цветанов.

„Когато започнат преговорите по същество с всички детайли, които ще могат да бъдат представени в една подготовка на споразумение между САЩ и България, тогава мисля, че ще можем да намерим необходимия консенсус за намаляване на цената“, допълни той.

Цветанов уточни, че в момента всички цифри са хипотетични, а детайлите ще бъдат уточнени в процеса на преговорите. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.