Цветозар Томов от ЦИК: Тези 199 машини напълно ни изненадаха

Политика

 9 Четения

„Тези 199 машини напълно изненадаха ЦИК, която получи информация за това късно вечерта снощи. ЦИК разбра за случая и взе решения. Едното е незабавно да информира вътрешния министър Бойко Рашков и ДАНС, като предоставихме цялата ни налична информация. Поискахме и обяснение от „Сиела Норма“, заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов по повод постоянно изникващите машини за предстоящите избори в неделя.

Оказва се, че на територията на страната ни има внесени до момента 427 машини. От фирмата отговаряща за устройствата са обяснили, че при 5 хиляди от ретифицираните машини са открити повреди и е трябвало да 139 устройства за подмяна на части. Самите повреди обаче не били сериозни, ставало дума за картови четци, принтери и други дребни повреди.

„Не става ясно защо са им нужни толкова машини за резервни части. За първите 228 машини заявиха, че са предназначени за Грузия и Албания, а сега за резервни части“, обяви Цветозар Томов.

Припомняме, че късно снощи беше открита поредна пардита от 199 машини за гласуване в склад на „Сиела Норма“ на територията на бившето Висше военно-транспортно училище „Тодор Каблешков“.  

 

Към този час на място има полицияКъм този час на място има полиция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *